Dlouhý let s děťátkem - zvládněte ho bez stresu

30. čec'18
Dlouhý let s děťátkem - zvládněte ho bez stresu

Plánujete zahraniční dovolenou, ale obáváte se, že dlouhá cesta nebude nic pro děťátko? Obavy pramení iv tomto případě z nepoznaného. Odložte strach stranou a přečtěte si naše tipy na dlouhý let s děťátkem.

Mnozí rodiče se toho obávají, ale život se po narození děťátka nekončí. I s malým prckem se můžete bez obav vydat na dovolenou letadlem a užít si nejen let, ale i samotnou dovolenou. Zahoďte obavy a připravte se s námi. Díky našim tipům bude od nynějška každý let s děťátkem skvělým zážitkem!

Cestovanie dieta

Balení s rozumem

  • V první řadě si musíte uvědomit, že nepotřebujete ani zdaleka tolik věcí, jak si myslíte. Všechny hračky pro dítě nechte doma a sbalte maximálně 3 nejoblíbenější, bez kterých si vaše děťátko neumí představit ani jeden den. Děti budou mít na dovolené množství nových podnětů, při kterých zapomenou na všechny své hračky a ať už tomu věříte nebo ne, i taková láhev na vodu může být nesmírně zajímavá.
  • Zapomeňte také na kolébku, postýlku, či dětskou jídelní židli. Dnes už zřejmě všechny hotely mají tyto věci jako samozřejmost, ale pokud chcete mít jistotu, při rezervaci ubytování si to předem zjistěte.
  • Pokud ještě vaše děťátko používá pleny, ačkoli pouze na noc, nebalte si je s sebou do zavazadla, kde pouze přidávají na váze a zabírají místo. Nechte si je poslat na vaši dovolenkovou adresu! Existují dvě možnosti - můžete je objednat online a jak doručovací adresu uvedete hotel nebo privát, ve kterém budete jet na dovolenou, nebo si je na danou adresu pošlete sami.
  • Doma nechte i autosedačku a pokud předem víte, že ji budete potřebovat, pronajměte si v cíli auto, které ji bude mít. Autosedačku mají i mnohé taxíky, takže při objednávání nezapomeňte zmínit, že potřebujete taxi s autosedačkou. Cesto
    vání s děťátkem není ničím neobvyklým a nejen hotely, ale i autopůjčovny jsou na něco takového docela dobře připraveny.

Deti lietadlo
Před letem a během něj

  • Rodiny s malými dětmi mají při nastupování do letadla přednost, proto se nebojte "předběhnout" a také přijďte na letiště s dostatečným předstihem. Mnohé letecké společnosti mají ve výbavě letadla speciálné postýlky pro děti, ale ty jsou limitovány váhou dětí. Předem si zjistěte limity společnosti, se kterou letíte a upozorněte je na to, že vaše děťátko bude jednu takovou postýlku potřebovat. Pokud vás čeká opravdu dlouhý let, je pravděpodobné, že na palubě budou pasažérům servírovat alespoň jedno jídlo. I na to, podobně jako na postýlku, upozorněte společnost alespoň 24 hodin před odletem - to proto, aby vám uměli připravit dětskou porci jídla.
  • Do příručního zavazadla si kromě nezbytných dokumentů přibalte i rodný list děťátka, ačkoli letecká společnost to nemá v podmínkách. Součástí této zavazadla by měla být jedna oblíbená hračka dítěte, ale i jedna zcela nová, nepoznaná, která děti zabaví na delší dobu.
  • Při vybírání společnosti je také podstatné to, zda si připlatíte za kočárek nebo ho máte "grátis". Cestování s kočárkem není moc praktické, proto raději zvažte nosič nebo šátek, kterou oceníte i během procházek historickými stezkami.

Cestování s děťátkem nemusí být žádná věda, stačí se pouze dostatečně připravit a zejména nestresovat. Stres se totiž přenáší i na děti a ty ho dávají najevo nespokojeností a pláčem. Užívejte si dovolenou už během přípravy a letu a myslete na to, že i ostatní jednou byli dětmi nebo nějaké mají, proto vás určitě pochopí.

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.