Mrkvovo-dýňové pyré z tymiánem

18. říj'18
Mrkvovo-dýňové pyré z tymiánem

Dýňové pyré je základem celého podzimu! Přidejte do této typické podzimní kaše mrkev a brambory, přidejte špetku tymiánu a příloha k hlavnímu jídlu je na světě. Přípravou tohoto pyré tak zabijete dvě mouchy jednou ranou – připravíte těm nejmenším chutnou kašičku a zbytek rodiny si pochutná na dokonalé příloze.

Ingredience

  • ½ šálku nakrájené máslové tykve
  • ¾ šálku nakrájené mrkve
  • ¾ šálku nakrájených brambor
  • 1 lžička olivového oleje
  • ½ lžičky tymiánu

Postup

Očištěnou a nakrájenou zeleninu dejte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 3 a uvařte. Když je zelenina dostatečně napařená, přendejte ji do mixéru, přidejte olivový olej a tymián a důkladně rozmixujte. V případě, že je konzistence příliš hustá, dolijte zbytek vody z parního vařiče a opět promixujte.

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.