Dýňové pyré je základem celého podzimu! Přidejte do této typické podzimní kaše mrkev a brambory, přidejte špetku tymiánu a příloha k hlavnímu jídlu je na světě. Přípravou tohoto pyré tak zabijete dvě mouchy jednou ranou – připravíte těm nejmenším chutnou kašičku a zbytek rodiny si pochutná na dokonalé příloze.
Ingredience
- ½ šálku nakrájené máslové tykve
- ¾ šálku nakrájené mrkve
- ¾ šálku nakrájených brambor
- 1 lžička olivového oleje
- ½ lžičky tymiánu
Postup
Očištěnou a nakrájenou zeleninu dejte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 3 a uvařte. Když je zelenina dostatečně napařená, přendejte ji do mixéru, přidejte olivový olej a tymián a důkladně rozmixujte. V případě, že je konzistence příliš hustá, dolijte zbytek vody z parního vařiče a opět promixujte.