Nepečené sušenky z datlí a červené řepy

08. lis'18
Nepečené sušenky z datlí a červené řepy

Hledáte recept na zdravou sladkost, nad kterou děti nebudou ohrnovat nosem? Spojte sílu slaďoučkých datlí a zdravé červené řepy! Červená řepa posiluje imunitní systém, který je v tomto podzimním období u dětí oslabený, ale do jídelníčku by ji měly zařadit i budoucí maminky – kyselina listová obsažená v červené řepy totiž snižuje riziko vývojových poruch u nenarozeného plodu.

Ingredience

  • 65 g vypeckovaných datlí
  • 10 g lyofilizovaných jahod
  • 20 ml roztátého kokosového oleje
  • 50 g sušeného kokosu
  • 30 g mandlové mouky
  • 75 g syrové červené řepy

Na krém

  • 45 g mascarpone
  • 1 čajová lžička kokosového oleje
  • 1 čajová lžička javorového sirupu
  • 10 g sušeného kokosu

Postup

Červenou řepu nakrájejte na kostky, vložte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 3 a uvařte. Po uvaření červenou řepu nechte vychladnout a potom najemno nastrouhejte. V mixéru rozmixujte datle, jahody, kokosový olej, sušený kokos a mandlovou moučku, dokud se nevytvoří jemná pasta. Přidejte nastrouhanou červenou řepu a všechny ingredience spolu pořádně promíchejte, dokud netvoří jednotnou směs. Na dno formy na muffiny nebo multidávkovače Beaba dejte po jedné čajové lžičce hmoty a pořádně přimáčkněte, aby těsto drželo pohromadě. Naplněné formy zatím dejte do chladničky. Během chlazení si připravte krém, a to tak, že smícháte všechny ingredience. Krémem pak naplňte samotné sušenky a dejte alespoň na 4 hodiny do chladničky.

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.