Bezlepkové řepné palačinky

03. zář'20
Bezlepkové řepné palačinky

Růžovým palačinkám se jednoduše nedá říct ne. Připravte dětem zdravější verzi oblíbených palačinek, která jim bude chutnat stejně, ne-li více. Růžové palačinky z červené řepy a mandlové mouky jsou navíc bezlepkové a bezlaktózové, takže jsou vhodné i pro malé alergiky.

Ingredience

  • 3 ks červené řepy
  • 1 šálek mandlového mléka
  • 1 vajíčko
  • ½ čajové lžičky vanilky
  • 2 polévkové lžíce agávového sirupu
  • 1 šálek mandlové mouky
  • 1 polévková lžíce prášku do pečiva
  • ¼ čajové lžičky soli

Postup

Červenou řepu nakrájejte na kostky, vložte do parního vařiče, do nádržky dolijte vodu po úroveň 3 a uvařte. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl a rozmixujte spolu s uvařenou červenou řepou. Ve zvláštní míse smíchejte mléko, vajíčko, vanilku a agávového sirup a takto smíšené ingredience přidejte k řepné směsi.

Důkladně promíchanou palačinkovou směs nechte pár minut odstát a nakonec pečte na pánvi z každé strany asi 3 minuty, nebo dokud nejsou palačinky dostatečně upečené. Servírujte s čerstvým ovocem, šlehačkou a čokoládou.

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.