Růžovým palačinkám se jednoduše nedá říct ne. Připravte dětem zdravější verzi oblíbených palačinek, která jim bude chutnat stejně, ne-li více. Růžové palačinky z červené řepy a mandlové mouky jsou navíc bezlepkové a bezlaktózové, takže jsou vhodné i pro malé alergiky.
Ingredience
- 3 ks červené řepy
- 1 šálek mandlového mléka
- 1 vajíčko
- ½ čajové lžičky vanilky
- 2 polévkové lžíce agávového sirupu
- 1 šálek mandlové mouky
- 1 polévková lžíce prášku do pečiva
- ¼ čajové lžičky soli
Postup
Červenou řepu nakrájejte na kostky, vložte do parního vařiče, do nádržky dolijte vodu po úroveň 3 a uvařte. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl a rozmixujte spolu s uvařenou červenou řepou. Ve zvláštní míse smíchejte mléko, vajíčko, vanilku a agávového sirup a takto smíšené ingredience přidejte k řepné směsi.
Důkladně promíchanou palačinkovou směs nechte pár minut odstát a nakonec pečte na pánvi z každé strany asi 3 minuty, nebo dokud nejsou palačinky dostatečně upečené. Servírujte s čerstvým ovocem, šlehačkou a čokoládou.