Kokosová polévka s kari, kuřecím masem a tuřínem

12. bře'20
Kokosová polévka s kari, kuřecím masem a tuřínem

Dětem je třeba neustále nabízet nové podněty, které příznivě ovlivňují jejich zdravý vývin. Totéž platí i pro chuťové buňky, které dětem každý den pomáhají objevovat nové chutě. Uvařte dětem netradiční polévku, v níž hraje hlavní roli kokosové mléko, kari a tuřín – zelenina s dlouhou historií, která se k opět vrací do kuchyní.

Ingredience

  • 2 hlávky tuřínu
  • 30 g kuřecích prsou
  • ½ čajové lžičky mletého kari
  • 2 polévkové lžíce kokosového mléka

Postup

Tuřín oloupejte, omyjte pod tekoucí vodou a nakrájejte na plátky. Spolu s nakrájenými kuřecími prsy a kari jej vložte do parního hrnce, dolijte vodu po úroveň 3 a vařte 15 minut. Po uvaření všechny suroviny rozmixujte s kokosovým mlékem, dokud nedosáhnete dokonalé krémové konzistence polévky. Starším dětem, které již papají i tuhou stravu, polévku mixovat nemusíte.

Chceš 5% slevu na svůj nákup?
Zaregistruj se do newsletteru, získáš 5% slevu na svůj první nákup a vždy nové informace o slevách a produktech.