Dětské letní aktivity pro zaneprázdněné rodiče

21. čen'18
Dětské letní aktivity pro zaneprázdněné rodiče

Říká se, že štěstí přeje připraveným, ale stejně je to i s létem. Dva měsíce prázdnin si žádají neustálý program, na který rodiče nemají vždy čas. Trošku jsme pátrali a sesbírali pár letních aktivit, které pomohou zejména zaneprázdněným rodičům. Dětské léto snů začíná!

Vzít si na dva měsíce dovolenou je pro většinu rodičů nereálné a podobně nereálné je odložit děti na celé prázdniny k prarodičům. Děti však vyžadují program nebo alespoň péči, kterou můžete svěřit do rukou i jiným odpovědným osobám. Tak kam s dětmi během léta?

Prodloužený pobyt ve školce

I ve vašem okolí se určitě najde školka, která přivítá děti alespoň během prvního prázdninového měsíce. Většina mateřských škol je v létě zavřená a možná je to i případ té vaší, ale nezoufejte a pátrejte. Pokud se bude muset váš mrňous během léta přesunout do jiné, pro něj cizí školky, nepanikařte. Najde si nové kamarády a je dost pravděpodobné, že tam potká i ty staré. Zároveň si rozšíří obzory, naučí se navazovat nová přátelství a trošku se „oťuká“.

Dětské tábory plné zábavy

Možnost, kterou využívá nejvíce rodičů, představují dětské letní tábory. Není to sice program na celé léto, ale přináší množství zážitků na celý život a nové kamarády. Existují různé tábory od těch obecných přes umělecké až po takové, které děti vezmou na dovolenou k moři. Tyto letní tábory nabízejí většinou dvoutýdenní turnusy. Jejich alternativou jsou denní tábory, které fungují podobně jako školka či škola. Každé ráno tam děťátko odvezete a odpoledne po práci se po svého prcka vrátíte.

Letne aktivity tabor

Zázračné lázně Česka

Pobyt v lázních představuje trošku jinou verzi letního tábora. Součástí lázeňských pobytů jsou ozdravné procedury a kopec procházek na čerstvém vzduchu. Lázně vám proplatí i pojišťovna, a to v případě, že děťátko trpí nějakou chronickou nemocí nebo je po operaci. Lázeňské pobyty trvají většinou déle než táborové turnusy, délka pobytu se pohybuje od jednoho měsíce výše. Děti se vám však domů vrátí plné zážitků, odpočaté a zejména zdravější než před příjezdem. Výhodou je fakt, že do lázní je můžete přijet navštívit.

Domácí pohoda nadevše

Zaneprázdněn může být i rodič, který pracuje z domu. Ani zdaleka se homeoffice nepodobá dovolené a neznamená to, že člověk sedí s vyloženýma nohama, popíjí kávu a sleduje seriály. Pokud i vy pracujete z domu, nebo máte v práci takovou možnost, vytvořte dětem ideální podmínky pro celodenní hraní. Dětský pokoj znají jako svou dlaň, ale co takový bunkr či pevnost? Z dek, přikrývek a polštářů jim postavte vlastní útočiště, ve kterém je i běžné činnosti budou bavit mnohem více. Homeoffice vám také dovolí vytáhnout děti na balkon či na zahradu, kde se budou samostatně bavit a vy zatím můžete pracovat.

Letne aktivity splav

Poslední záchrana

Kdo nestrávil prázdniny u prarodičů, jakoby ani neprožil dětství. Prarodiče se na čas strávený s vnoučaty velmi těší, ačkoli děti to někdy vnímají jinak. Pravdou však je, že pro rodiče jsou babičky a dědečkové vykoupením. Vymyslí jim úplně jiný program než rodiče či učitelky ve školce a škole a popravdě je trochu rozmazlují. A co je během prázdnin lepší než dopřát si věci, které dětem rodiče tak tvrdohlavě zakazují? Někdy se obětují i starší sourozenci, kteří však během léta mají množství vlastních plánů.

Naplánujte si léto předem a pak vás už nic nepřekvapí. Děti budou přesně vědět, co je čeká a na nová dobrodružství se budou naplno těšit. Na jaké letní dobrodružství jste se nejvíce během dětství těšili vy?

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.