Quinoa, jedna z nejzdravějších potravin světa, pochází z Jižní Ameriky, kde si ji nemohou vynachválit. Ukrývá v sobě množství důležitých látek a minerálů a má jednu obrovskou výhodu – můžete ji připravovat na sladko i na slano. V dnešním receptu z této superpotraviny připravíme chutné slané lívance, jejichž chuť si okamžitě zamilujete.
Ingredience
- ½ šálku quinoi
- 1 vajíčko
- ½ šálku kukuřice z konzervy
- 2 jarní cibulky
- ¼ šálku mozzarelly
- ¼ šálku hladké mouky
- 2 polévkové lžíce plnotučného mléka
- špetka soli
- špetka pepře
Postup
Jako první uvařte v parním vařiči quinou podle návodu na obalu – použijte nástavec na rýži. Následně v mixéru rozmixujte uvařenou quinou, vajíčko, kukuřici, nakrájenou jarní cibulku, mozzarellu, mléko, mouku, sůl a pepř – mělo by vám vzniknout těsto o něco hustší než palačinkové. Lívance opékejte na mírném ohni, dokud nejsou upečené dozlatova. Podávejte je s rajčatovou salsou nebo jako přílohu k masu či grilované zelenině.