Slané lívance z quinoi

30. led'20
Slané lívance z quinoi

Quinoa, jedna z nejzdravějších potravin světa, pochází z Jižní Ameriky, kde si ji nemohou vynachválit. Ukrývá v sobě množství důležitých látek a minerálů a má jednu obrovskou výhodu – můžete ji připravovat na sladko i na slano. V dnešním receptu z této superpotraviny připravíme chutné slané lívance, jejichž chuť si okamžitě zamilujete.

Ingredience

  • ½ šálku quinoi
  • 1 vajíčko
  • ½ šálku kukuřice z konzervy
  • 2 jarní cibulky
  • ¼ šálku mozzarelly
  • ¼ šálku hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce plnotučného mléka
  • špetka soli
  • špetka pepře

Postup

Jako první uvařte v parním vařiči quinou podle návodu na obalu – použijte nástavec na rýži. Následně v mixéru rozmixujte uvařenou quinou, vajíčko, kukuřici, nakrájenou jarní cibulku, mozzarellu, mléko, mouku, sůl a pepř – mělo by vám vzniknout těsto o něco hustší než palačinkové. Lívance opékejte na mírném ohni, dokud nejsou upečené dozlatova. Podávejte je s rajčatovou salsou nebo jako přílohu k masu či grilované zelenině.

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.