Mandlové máslo s javorovým sirupem a skořicí

14. lis'19
Mandlové máslo s javorovým sirupem a skořicí

Oříšková másla byla kdysi hudbou budoucnosti, ale dnes jsou již součástí téměř každé domácnosti. Vyměňte kupované mandlové máslo za to vyrobené doma, které chutná mnohem lépe! Potřebujete pouze kvalitní mixér, pár surovin a několik minut času.

Ingredience

  • 2 šálky mandlí
  • ¼ čajové lžičky soli
  • ½ čajové lžičky skořice
  • 2 polévkové lžíce javorového sirupu

Postup

Mandle namočte do vody a nechte je takto odstát, ideálně přes noc. Následující ráno slijte vodu, mandle vložte do mixéru a důkladně rozmixujte. Počítejte však s tím, že než dosáhnete ideální konzistenci másla, chvíli to potrvá. Když má směs krásnou máslovou konzistenci, přidejte sůl, skořici a javorový sirup a znovu chvíli mixujte. Mandlové máslo uskladněte do skleněné nádoby a vložte do chladničky. Takto připravené máslo bez konzervantů vydrží cca týden. Ideální je na topinky s džemem, wafle, lívance či do ovesných kaší.

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.