Jsou jídla, která si přímo říkají o slaďoučký kompot. Tento zimní kompot s datlemi je sladký i bez přidaného cukru, a to zejména díky datlím a rozinkám. Pokud ho připravujete pro menší dětičky, můžete jej rozmixovat na kaši, těm starším jej můžete podávat jako sladkou přílohu k hlavnímu jídlu.
Ingredience
- 260 g jablek
- 2 datle bez pecky
- 20 čerstvých nebo sušených bobulí hroznů
- 1 čajová lžička sezamového oleje
Postup
Jablíčka oloupejte, omyjte, odstraňte jadérka a nakrájejte na menší kostky. Spolu s vypeckovanými datlemi a rozinkami je vložte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 2 a nechte vařit. Po uvaření můžete ovoce s trochou vody rozmixovat na pyré, ale můžete jej podávat i takto uvařené na páře bez mixování.