Telecí na provensálský způsob

10. říj'19
Telecí na provensálský způsob

Servírujete svým dětem pouze drůbež a ostatním druhům masa se vyhýbáte? Začleňte do jejich jídelníčků i kvalitní telecí maso. Má sice výraznější chuť, ale je skvělým zdrojem železa a obsahuje množství minerálů, které podporují zdravý růst dětí. Toto telecí na provensálský způsob s tapiokou si určitě zamilují!

Ingredience

  • 90 g rajčat
  • 70 g cukety
  • 30 g tapiokový perliček
  • 20 g telecího masa
  • 1 čajová lžička olivového oleje

Postup

V menším hrnci přiveďte k varu vodu a mezitím si připravte rajčata. Na spodní části je jemně nařízněte ve tvaru písmene X a na 30 sekund je ponořte do vařící vody. Následně je sceďte a propláchněte studenou vodou. Díky tomu se dají rajčata krásně rychle oloupat. Oloupaná rajčata překrojte na polovinu a odstraňte semínka. Zároveň na tenká kolečka nakrájejte i cuketu a na menší kousky zase telecí. Do parního vařiče nalijte vodu po úroveň 3, vložte rajčata, cuketu a masíčko a nechte vařit.

Podle návodu na obalu uvařte tapioku – ta je uvařená tehdy, když jsou kuličky průhledné. Uvařenou tapioku sceďte a odložte stranou. Na závěr do mixéru vložte uvařená rajčata, cuketu a maso, přidejte olivový olej a mixujte. Pokud je to nutné, přilévejte vodu, v níž se zelenina s masem vařila. Servírujte s uvařenou tapiokou.

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.