Francouzské vánoční poleno

19. pro'19
Francouzské vánoční poleno

Vánoce bez chutných vánočních zákusků a pečiva si neumíme představit. Pokud hledáte zdravou alternativu, jste na správném místě. Tradiční francouzský zákusek – vánoční poleno, znají po celém světě, ale nepatří právě mezi nejzdravější pamlsky. S naším receptem jej však můžete bez obav podávat i těm nejmenším a Vánoce vůbec neztratí své kouzlo.

Ingredience

  • 2 zralé banány
  • 1 vajíčko
  • 40 g mouky
  • 2 lžíce másla
  • ½ čajové lžičky prášku do pečiva
  • vanilkový prášek nebo extrakt
  • 60 g tmavé nebo mléčné čokolády

Postup

Banány oloupejte, nakrájejte na kolečka a spolu s vajíčkem, máslem a špetkou vanilky důkladně rozmixujte. Do směsi přidejte mouku a prášek do pečiva a opět promíchejte, aby vzniklo těsto. To vylijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180°C, dokud není těsto upečené do zlatova. Mezitím si můžete ve vodní lázni rozpustit čokoládu, kterou upečené těsto naplníte a pevně srolujete jako roládu.

Část čokolády si však nechte na polevu – vychlazenou, ale ne ztuhlou čokoládou potřete roládu a nožem nebo kuchyňskou stěrkou vytvořte texturu dřevěného polínka. Chcete-li ještě více umocnit efekt polena, odkrojte konce rolády a „přilepte“ je na strany, čímž vytvoříte odříznuté větve.

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.