Banánovo-oříškové lívance

11. říj'18
Banánovo-oříškové lívance

Užíváte si s rodinkou na snídani lívance či palačinky? Díky tomuto výživnému receptu si je můžete užívat i na oběd či na večeři! Chutné a jednoduché lívance totiž obsahují ovesné vločky plné výživných látek, ale také banány a oříšky, které neodmyslitelně patří k podzimu. Vlašské ořechy navíc snižují vysoký cholesterol či krevní tlak a také působí preventivně proti infarktu a příznivě ovlivňují srážlivost krve a její hustotu. Je to prostě výhra pro celou rodinu!

Ingredience

  • ¼ šálku ovesných vloček
  • 2 PL mouky nebo vanilkového proteinu
  • 1pl chia semínek
  • 1 lžičku kypřícího prášku
  • špetka skořice
  • špetka muškátového oříšku
  • špetka soli
  • ½ šálku nakrájeného banánu
  • 1 vajíčko
  • ¼ šálku mléka
  • 1 PL kokosového nebo třtinového cukru
  • ¼ šálku nasekaných vlašských ořechů
  • 1-2 PL kokosového oleje

Postup

Ovesné vločky spolu s moukou / proteinem, chia semínky, kypřícím práškem, nasekanými ořechy, pepřem a solí dejte do mixéru a pořádně rozmixujte. Měla by vám vzniknout směs podobná mouce. Potom zvlášť rozmixujte banán, vajíčka a cukr, přidejte mléko a suché ingredience a vše pořádně smíchejte. Na kvalitní pánvi si rozehřejte 1 PL kokosového oleje a začněte s smažením. Na každý lívanec postačí jedna menší naběračka, neboť lívance jsou menší než palačinky, ale zato tlustší. Opékejte z každé strany přibližně dvě minuty. Podávejte s javorovým sirupem, oříšky, ovocem a popřípadě jogurtem.

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.