Vitamínům v jarní zelenině se nic nevyrovná. První jarní zelenina dodá organismu vitamíny a minerály, které jsou po zimě důležité pro děti, ale i pro dospělé. Výjimečnou chuť cukety v tomto receptu doplní svěží máta a výrazný feta sýr, který je třešničkou na dortu.
Ingredience
- 1 šálek nakrájené cukety
- 1 a ½ šálku nakrájených brambor
- 1 čajová lžička mátových lístků
- sýr feta
Postup
Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kostky a stejně nakrájejte i cuketu. Zeleninu spolu s mátou vložte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 2 a nechte vařit. Uvařené ingrendiencie spolu se sýrem rozmixujte a pokud je to nutné, na zředění přidejte vodu. Polévku podávejte samotnou, ale můžete servírovat i s opečeným chlebem nebo semínky.