Rajčatová polévka

09. srp'18
Rajčatová polévka

I taková chutná polévka jako rajčatová se dá připravit v parním vařiči Beaba. Zároveň se při vaření nemusíte bát, že rajčata ztratí důležité živiny, právě naopak. Lykopen, tedy sloučenina posilující imunitní systém, znásobuje svou sílu právě během tepelné úpravy! Rajčatovou polévku si můžete vychutnat hned po uvaření, ale v létě vás osvěží i na studeno.

Ingredience

  • cca 2 a půl šálku nakrájených rajčat
  • ¼ šálku fenyklu
  • 1 stroužek česneku
  • 2 polévkové lžíce octa
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce rajčatové pasty
  • ¼ šálku čerstvých bazalkových listů
  • sůl dle chuti

Postup

Nakrájená rajčata, fenykl, česnek a bazalku vložte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 2 a začněte vařit. Potom dejte všechny uvařené ingredience do mixéru a přidejte ostatní suroviny. Polévku mixujte, dokud nebude konzistence krémová nebo podle vašich představ. Na závěr můžete ozdobit čerstvými rajčaty, balazkou a sýrem.

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.