Poznejte mileniále - rodiče 21. století

01. čen'18
Poznejte mileniále - rodiče 21. století

Každá generace rodičů má něco společného. Slyšeli jste však už o rodičích mileniálech? Ti se mohou pochlubit nálepkou nejmladší rodiče, protože se narodili mezi lety 1980 až 2000. To však nestačí na to, abyste se k rodičům, kteří si říkají mileniálové, zařadili.

Tvrzení, že mileniálové jsou v podstatě dokonalí rodiče, není až tak přehnané, jak by se mohlo zdát. Jejich jediná velká nevýhoda spočívá jedině v tom, že jejich rodiče ani prarodiče je v mnoha věcech nechápou. Cestovat po světě s miminkem? Nechat otce na "mateřské"? Brát děti do kaváren? Ano, i taková rozhodnutí dělají mileniáloví rodiče. Poznáváte se v následujících bodech?

Bourají stereotypy

Rodiče mileniálové vůbec nemyslí na to, že by měli ve výchově následovat kroky svých rodičů. Vychovávají totiž na základě intuice a přestože se se staršími generacemi bez problémů poradí, nedovolí jim skákat po hlavě. Bez obav z reakcí okolí jdou maminky po pár týdnech po porodu do práce a tatínkové s radostí zůstávají doma s miminkem. Důvodem může být vyšší plat partnerky, ale i nepopsatelná chuť čerstvého tatínka zapojit se do výchovy co nejintenzivněji.

Vypadají super

Mileniálům nemůžete upřít jedno - vypadají opravdu dobře a dělají vše pro to, aby to tak zůstalo. Nedělají to však na úkor dětí. Ty milují nadevše a i proto jim záleží na tom, do čeho je obléknou. Zajímají se o slow fashion, podporují lokální návrháře a za kvalitu si klidně připlatí. Využívají ty nejlepší služby, protože vědí, že žijí jen jednou a i díky tomu si svůj život s dětmi užijí naplno.

"Mileniali

Milují svobodu

Mileniálové milují pocit svobody a nenechají se o to připravit ani s příchodem dětí. Právě naopak, svobodu si s prckem užívají ještě více. Milovat svobodu však neznamená, že se bojí závazků. Je to myšleno spíše v jiném smyslu - mileniálové se neradi vážou k jednomu místu, a proto je jen málokdy uvidíte bydlet ve vlastním. Zároveň toho vlastní málo, protože už zítra se mohou stahovat jinam. Hodně cestují, užívají si život plnými doušky a na dovolenou po celém světě bez obav vezmou i děti.

Dělají, co je baví

A většinou to dělají z domu. Mileniálové se nebojí změnit práci v případě, že je nebaví a nenaplňuje podle představ. Většinou je najdete provádět moderní povolání. Často jsou blogeři, copywriteři, novináři, programátoři, výtvarní umělci či influenceri na sociálních sítích. Vyhledávají povolání, které jim dovolí hodně cestovat a rozvíjet kreativitu, jejíž mají na rozdávání. Neradi tráví čas v práci, která jim nedovolí projevit se a i proto se nebojí vystřídat několik zaměstnání.

"Mileniali

Dilema sociálních sítí

Mileniálové jsou sice moderní rodiče, to však neznamená, že tráví každou volnou chvíli na sociálních sítích. Ale samozřejmě mohou. Mileniálové se v podstatě rozdělují na dvě skupiny - tu, která sociální sítě miluje a tu, která je nenávidí a na instagramu je budete hledat jen těžko. Ti, jejichž tam však najdete, budou mít profil zaplněný nádhernými fotkami z dovolených či kaváren a určitě tam nebude chybět milované děťátko a partner.

"Mileniali

Ať už dostali mileniálové jakékoliv nálepky, jisté je, že své děti nadevše milují a vždy jsou u nich na prvním místě. Tak co rodiče, našli jste se v těchto znacích?

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.