Není pochyb o tom, že palačinkám děti neřeknou ne. Ale co v případě, že jsou ty palačinky zelené? Možná stačí říci, že díky špenátu je oblibuje i Pepek námořník. Špenát sice neobsahuje mnoho železa, avšak na organismus má přesto velmi příznivý vliv.
Ingredience
- 40 g mouky
- 1 vajíčko
- 120 ml mléka
- 180 g špenátu
- 2 čajové lžičky sezamového oleje
- 40 g čerstvého kozího sýra
Postup
Čerstvý špenát vložte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 3 a nechte dusit. Po udušeni špenát spolu se sezamovým olejem rozmixujte a ve zvláštní misce smíchejte vajíčko s moukou a mlékem. Do této směsi přidejte rozmixovaný špenát a dobře promíchejte. Palačinky pečte na dobře rozpálené pánvi potřené trochou oleje. Na závěr palačinky potřete štědrou vrstvou kozího sýra, srolujte nebo navrstvěte na sebe a podávejte. Recept lze také obměnit – upečte klasické palačinky bez cukru a naplňte je kozím sýrem smíchaným se špenátovou směsí.