Tradiční švestkový koláč na francouzský způsob

26. zář'19
Tradiční švestkový koláč na francouzský způsob

Oslaďte si pochmurný podzim vynikajícím tradičním koláčem! Chutný švestkový koláč si budete moci spolu s dětmi vychutnávat bez výčitek, protože obsahuje pouze minimum cukru, ale maximum zdravých surovin. Najdete v něm živočišné bílkoviny z vajíček, rostlinné z mléka, škrob z mouky a vitamíny ze sezónních švestek. Nečekejte ani minutu a pusťte se do přípravy!

Ingredience

  • ⅓ vajíčka
  • 30 ml mléka
  • 7 g rozpuštěného másla
  • 10 g cukru
  • 18 g mouky
  • 50 g švestek

Postup

Švestky důkladně omyjte, rozpulte a odstraňte pecky. Do pánve nalijte mléko, přidejte máslo a na mírném plameni zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí a nespojí s mlékem. Počkejte, až tato směs trochu vychladne a zatím v misce rozmíchejte cukr s vajíčkem. Přidejte mouku a znovu pořádně promíchejte. Směs vylijte do malé zapékací misky, poklaďte ovoce a navrch vylijte směs mléka a másla. Takto připravenou hmotu v zapékací misce vložte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 3 a nechte uvařit. Po napaření nechte koláček trochu vychladnout, ale podávejte stále teplý.

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.