I tělo po porodu můžete milovat

26. lis'18
I tělo po porodu můžete milovat

Pokud patříte mezi čerstvé maminky, nebo se tímto krásným titulem budete moci za chvíli pyšnit, zřejmě o těle po porodu víte své. Na internetu se přesto setkáte s různými diskusemi a názory na to, jak by mělo vypadat tělo po porodu, přičemž ideály udávají zejména herečky, zpěvačky a modelky. Jak však vypadá poporodní tělo obyčejné maminky, která veškerý svůj volný čas věnuje miminku?

Právě jste porodila miminko – živý důkaz toho, co všechno tělo ženy dokáže. Cítíte lásku, jakou jste nikdy předtím necítila, užíváte si každý moment s miminkem a jeho baculaté tvářičky, bříško a tlusté nožičky byste nejraději pokaždé líbala. Při pohledu na své břicho vás však již přepadají trochu jiné myšlenky. Vaše břicho totiž ani zdaleka nevypadá tak, jak vypadají všechny instagramové hvězdy jen pár dní po porodu. Tento blog je tu na to, aby vás ujistil, že je to naprosto v pořádku.

Telo po porode

Devět měsíců vs. pár dní

Tělo ženy během těhotenství prochází různými změnami, které v tom ideálním případě trvají devět měsíců. Vyvrcholí porodem, který může trvat celé hodiny a maminku připraví o mnoho sil. Ty však rychle získá zpět, protože právě porodila človíčka, který ji potřebuje nejvíce na světě. Čekat, že tělo se vrátí do do „původního“ stavu za pár dní, ačkoli poslední změna mu trvala devět dlouhých měsíců, je nereálné. Uvědomte si, že schlíplé a neforemné břicho, které vás po porodu čeká, časem zmizí.

Možná budete mít právě na základě dokonalých poporodních fotek na sociálních sítích pocit, že musíte odmakat minimálně 4 hodiny denně v posilovně. Pravdou však je, že na shození prvních poporodních kil a zbavení se poporodního bříška vám bude stačit miminko. Postará se o to nejen kojení, ale i nekonečné sklánění se nad postýlku, nošení miminka, procházky či úklid.

Tělo, které vydělává

Někdo během těhotenství přibere 20 kilo, někdo sotva tolik, kolik váží miminko. Stejné je to i se shazováním kil po porodu a tím, jak vypadá vaše břicho. Zkuste se proto na zdánlivě dokonale vypadající maminky ze showbyznysu podívat jinýma očima. Ony svým tělem vydělávají peníze, proto je pro ně důležité dostat se co nejdříve do formy. Možná mají podepsanou smlouvu k novému filmu, ve kterém se svléknou do plavek, nebo je pár týdnů po porodu čeká módní přehlídka a možná je cvičení prostě takovou důležitou součástí života, že se jí nemíní vzdát ani na pár týdnů. V první řadě však od nich fanoušci čekají hezké inspirativní fotky, proto jen málokterou celebritu uvidíte na sociální síti zvěčněnou v poporodních plenkách se stále vypouklým bříškem, jak se svíjí v bolestech a krvácí. A upřímně, zveřejnila byste takovou fotku vy?

Porod zmeny

Sebeláska není jen pro teenagerky

Organismus ženy je po porodu plný hormonů, a zde se dostáváme k jednomu z hlavních důvodů, proč mají ženy po porodu pocit, že musí vypadat dokonale – přemýšlejí emocionálně, ne logicky. Je přirozené, že tělo čerstvé maminky potřebuje na zotavení nějaký čas, minimálně šestinedělí a maximálně tolik času, kolik prostě potřebuje. Každý organismus je jiný, každá žena reaguje na těhotenské změny jinak, ale na tělo po porodu by měly všechny reagovat stejně – je to moje tělo, dokáže úžasné věci a budu ho milovat, ať už vypadá jakkoliv. Naučte se milovat samu sebe v tomto okamžiku, protože vám dal největší dar – vaše dítě.

Změny, které vás čekají krátce po porodu, jsou přirozené, a i když se vám vaše tělo nelíbí, naučte se ho přijmout takové, jaké je. Nebude tak přece vypadat navždy, ale děťátko, které jste díky jeho síle přivedla na svět, vám bude dělat radost do konce života.

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.