Pleťové masky z dětských kašiček

18. úno'21
 Krása,
Pleťové masky z dětských kašiček

Dětem chceme dopřát už od malička to nejlepší, ale jako milující maminky na sebe často zapomínáme. Kdy jste si naposledy dopřála hodinku jen pro sebe a rozmazlovala se, zatímco o děti se stará partner? Připravte prckům chutné kaše, které je zachrání v případě vlčího hladu a trochu odeberte i pro sebe. Z dětských kašiček jsou totiž skvělé pleťové masky.

Každá trendy máma ví, že kvalitní potraviny dokážou tělo vyživovat nejen zevnitř, ale i zvenku. Důkazem jsou následující pleťové masky připravené z dětských kaší, které vaši pleť zbaví nečistot, vyhladí ji, rozjasní... jednoduše dají sbohem unavené pleti, na kterou se dennodenně dívají v zrcadle miliony maminek po celém světě.

Ovesná maska ​​s hruškou a datlemi

Ovesná kaše (samozřejmě studená, teplá patří pouze do žaludku) je dokonalým pomocníkem, který perfektně vyživuje vaši pokožku. Je bohatá na aminokyseliny, které jsou nezbytné pro obnovu kožní tkáně a jako maska ​​vám pomůže zbavit se nechtěných tmavých skvrn a zarudnutí na pleti. Oves má navíc zklidňující vlastnosti, pomáhá redukovat výskyt vyrážek, zmírňuje alergické reakce a nanesením ovesné masky uklidníte i pleť spálenou od slunce. Hrušky se zase postarají o potlačení známek stárnutí, a to díky vysokému obsahu vitamínu C. Slaďoučké datle také udělají své – jsou zdrojem málo známého vitamínu P, který zvyšuje pružnost pokožky a kvalitu podkoží, takže vaše pleť bude navíc jemná a hladká. Recept naleznete zde.

Avokádovo-lněná maska ​​a banánem

Avokádo chutná lahodně a poděkují vám za něj nejen chuťové pohárky, ale i pleť. Díky vysokému obsahu avokádového oleje a vynikajícím antioxidačním vlastnostem bude vaše pokožka hydratovaná a vláčná, banán zase zajistí její pružnost. Omega-3 mastné kyseliny v lněných semínkách pomáhají minimalizovat tvorbu vyrážek a zarudnutí, pokožku zanechávají jemnou, chrání ji před poškozením a bojují proti tvorbě kožního mazu, který může vést k akné. Postup pro výrobu masky naleznete zde.

Pletove masky avokado

Dýňová maska ​​s banánem a jogurtem

Banány jsou vynikající nejen na přípravu smoothies, kaší či zákusků, ale i pleťových masek. Díky vitamínu A bude pokožka hydratovaná a vy už více nebudete znát pocit suché, nepříjemně napnuté pleti. Banány mají také protizánětlivé vlastnosti a úspěšně bojují se zarudnutím pleti. Dýně zase pleti pomůže bojovat s akné, a to díky vysokému podílu zinku. Stejně jako banán, obsahuje vitamín A a C, což zvyšuje přirozenou tvorbu kolagenu a zabraňuje předčasnému stárnutí. Tuto schopnost podporuje i bílý jogurt, který s pomocí kyseliny mléčné redukuje jemné vrásky, pigmentové skvrny a sjednocuje tón pleti. Masku vyrobíte podle tohoto receptu.

Okurková maska ​​s medovým melounem

Potřebujete pokožku uklidnit, sjednotit tón pleti, zbavit ji nadměrného mazu a omladit? Vsaďte na okurkovou masku s medem. O zázraky se postarají přirozené vlastnosti okurky, antioxidanty a oxid křemičitý. Jelikož okurka je z drtivé většiny tvořena vodou, maska ​​se postará i do dostatečnou hydrataci. A co slaďoučký medový meloun? Ten díky vysokému podílu vitamínu C a mědi regeneruje buňky pokožky.

A jak takovou masku připravit? Jednoduše do mixéru dejte 2 šálky medového melounu (oloupejte ho a nakrájejte na kostky), 1 polévkovou lžíci mátových lístků, 1 polévkovou lžíci limetkové šťávy, půl šálku nakrájené okurky a půl šálku kokosového mléka. Ingredience důkladně rozmixujte, naneste na pleť, nechte působit 15–20 minut a masku opláchněte. To, co nepoužijete na pleť, můžete vypít jako lahodný osvěžující drink.

Pletove masky uhorka

zdroj foto: Freepik

Dýňová maska

Věděli jste, že dýně obsahuje opravdu hodně vitamínu C? Ten dokáže zbavit pleť pigmentových skvrn a skvrn po akné, snižuje vznik vrásek a zmírňuje pocit vysušené pleti. Dýně je bohatým zdrojem lykopenu, přírodního antioxidantu, který chrání pokožku před poškozením slunečním zářením. Potřebujete kromě těchto problémů pleť i rozjasnit? Přidejte pár kapek medu, dobře promíchejte, naneste na pleť a nechte se hýčkat. Masku připravíte podle tohoto postupu.

Odpočatá a spokojená maminka je vždy minimálně polovinou úspěchu v péči o děti. Připravte hladovcům chutné kaše a sobě vyživující masky na pleť v jednom a užívejte si chvilku pohody, která patří jen a jen vám. Každá máma si přece po celodenní péči o děti a domácnost zaslouží relax.

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.