Sezónní dýňové pyré

05. zář'19
Sezónní dýňové pyré

Dýňová sezóna je konečně tady! Víme, že tuto úžasnou zeleninu ocení spíše rodiče než děti, ale právě na jejich talířích by neměla chybět. Zejména oranžové dýně obsahují velké množství beta-karotenu, silného antioxidantu, který eliminuje volné radikály. Dýně je také skvělým zdrojem fosforu, který je po vápníku druhým nejdůležitějším minerálem v těle a podporuje zdravý růst kostí.

Ingredience

  • 140 g dýně (ideálně hokkaido)

Postup

Dýni rozkrojte napůl, lžící odstraňte semínka a nakrájejte ji na menší kousky. Následně takto nakrájenou dýni vložte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 3 a nechte vařit na páře. Po uvaření dýni vyjměte z vařiče a odstraňte slupku. Tu můžete samozřejmě odstranit i před vařením, ovšem počítejte s tím, že v případě hokkaido dýně je to docela náročné a také trochu nebezpečné. Na závěr uvařenou a oloupanou dýni rozmixujte, a pokud je to nutné, přidejte vodu, v níž se dýně vařila.

Chceš 5% slevu na svůj nákup?
Zaregistruj se do newsletteru, získáš 5% slevu na svůj první nákup a vždy nové informace o slevách a produktech.