Odmítají vaše děti zeleninu? Přidejte do ní kousek lahodného sýra a problém je vyřešen! Servírovat dětem květák a brokolici se opravdu vyplatí, protože tato zelenina má množství zdravotních benefitů. Vzpomeňme alespoň ochranu před srdečními poruchami, bohaté zastoupení antioxidantů, schopnost vyplavovat z těla toxiny nebo poradit si se zánětem.
Ingredience
- 2 šálky cizrnových těstovin
- 1 polévková lžíce másla
- ¼ cibule
- 2 šálky mléka
- 1 šálek zeleninového vývaru
- 2 šálky nastrouhaného cheddaru
- 170 g brokolice
- 170 g květáku
- sůl a pepř
- parmazán
Postup
Těstoviny uvařte v nástavci na těstoviny – do nádržky dolijte vodu po úroveň 3. Mezitím nakrájejte cibuli, brokolici a květák rozdělte na růžičky. Po uvaření těstovin vložte do parního vařiče zeleninu, dolijte vodu po druhou úroveň a nechte vařit. Uvařenou brokolici dejte spolu s květákem, čedarem, máslem a mlékem do mixéru a krátce rozmixujte (sýr by měl při kontaktu s teplou zeleninou roztát). Na závěr přidejte i cibuli, sůl a pepř podle chuti a znovu promixujte podle toho, zda chcete omáčku krémovou nebo s kousky zeleniny. Omáčku smíchejte s uvařenými těstovinami, posypte nastrouhaným parmezánem a podávejte.