Těstoviny s květákem, brokolicí a sýrovou omáčkou

19. bře'20
Těstoviny s květákem, brokolicí a sýrovou omáčkou

Odmítají vaše děti zeleninu? Přidejte do ní kousek lahodného sýra a problém je vyřešen! Servírovat dětem květák a brokolici se opravdu vyplatí, protože tato zelenina má množství zdravotních benefitů. Vzpomeňme alespoň ochranu před srdečními poruchami, bohaté zastoupení antioxidantů, schopnost vyplavovat z těla toxiny nebo poradit si se zánětem.

Ingredience

  • 2 šálky cizrnových těstovin
  • 1 polévková lžíce másla
  • ¼ cibule
  • 2 šálky mléka
  • 1 šálek zeleninového vývaru
  • 2 šálky nastrouhaného cheddaru
  • 170 g brokolice
  • 170 g květáku
  • sůl a pepř
  • parmazán

Postup

Těstoviny uvařte v nástavci na těstoviny – do nádržky dolijte vodu po úroveň 3. Mezitím nakrájejte cibuli, brokolici a květák rozdělte na růžičky. Po uvaření těstovin vložte do parního vařiče zeleninu, dolijte vodu po druhou úroveň a nechte vařit. Uvařenou brokolici dejte spolu s květákem, čedarem, máslem a mlékem do mixéru a krátce rozmixujte (sýr by měl při kontaktu s teplou zeleninou roztát). Na závěr přidejte i cibuli, sůl a pepř podle chuti a znovu promixujte podle toho, zda chcete omáčku krémovou nebo s kousky zeleniny. Omáčku smíchejte s uvařenými těstovinami, posypte nastrouhaným parmezánem a podávejte.

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.