Třešňovo-jablečný pudink

12. srp'18
Třešňovo-jablečný pudink

Při pohledu na tento recept možná budete nechápavě kroutit hlavou, ale dejte mu šanci! Pudink z třešní a jablek je sice sladký, ale přitom neobsahuje žádný přidaný cukr. Vajíčka jsou zároveň bohatá na vápník a bílkoviny a ve spojení s mlékem a ovocem je tato sladká pochoutka plná vitaminů a minerálů.

Ingredience

  • ½ krajíce staršího chleba
  • ¼ šálku mléka
  • ½ vajíčka
  • ¼ šálku jablek
  • ⅛ šálky třešní

Postup

Chléb nakrájejte na kostičky, dejte do misky a zalijte mlékem. Nechte alespoň půlhodiny odstát, aby chléb dobře nasákl. Potom dejte chléb spolu s vajíčkem do mixéru a pořádně rozmixujte. Přidejte oloupané a nakrájené jablka a vypeckované třešně. Celou směs promíchejte, dejte do formy a opatrně vložte do parního vařiče. Dolijte vodu po úroveň 3 a uvařte. Nakonec nechte pudink ještě ve formě vychladnout a takto vychlazený podávejte.

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.