Podzim je bohatý nejen na barvy, ale i na úrodu. Přináší množství ovoce a zeleniny, ze kterých se dají vykouzlit chutná sezónní jídla pro děti i pro dospělé. Příkladem toho je i tento skvělý recept, který je díky uvařenému a rozmixovanému steaku vhodný pro děti již od 13 měsíců.
Ingredience
- 80 g pórku
- 80 g květáku
- 60 g brambor
- 30 g steaku
- 1 čajová lžička olivového oleje
- ¼ čajové lžičky mletého kmínu
Postup
Zeleninu omyjte pod tekoucí vodou a pusťte se do přípravy. Jako první nakrájejte bílou část pórku na menší kousky, z květáku odstraňte listy a stonek a „růžičky“ rovněž nakrájejte. Na pár minut vložte květák spolu s pórkem do vody s octem a poté opláchněte. Oloupejte brambor a také ho nakrájejte a nakonec na malé kousky nakrájejte i maso. Zeleninu spolu s nakrájeným steakem vložte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 3 a nechte uvařit. Když jsou všechny suroviny uvařené, sceďte je (vodu zatím nevylévejte) a rozmixujte. Po chvíli přidejte trochu vody, olivový olej a kmín a opět mixujte. Pokud je to nutné přidejte více vody.