Chřestová polévka s treskou

21. kvě'20
Chřestová polévka s treskou

Chřestová sezóna trvá krátce, proto je třeba si ji užít naplno. Chřest je bohatým zdrojem vitamínu E, obsahuje množství vlákniny a na druhé straně byste v něm jen těžko hledali nějaký tuk. V kombinaci s treskou dětem vyčarujete zdravou a výživnou polévku, která jejich tělům dodá potřebné živiny.

Ingredience

  • 160 g čerstvého zeleného chřestu
  • 60 g brambor
  • 30 g tresky
  • 1 čajová lžička olivového oleje

Postup

Chřest opláchněte pod tekoucí vodou, odlomte zdřevnatělé konce a nakrájejte na menší kousky. Oloupejte a nakrájejte i brambory a rovněž tresku bez kostí. Nakrájené suroviny dejte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 3 a nechte vařit na páře. Uvařené suroviny sceďte a v mixéru spolu s olivovým olejem důkladně rozmixujte. Po chvíli přidejte šťávu, která vznikla vařením, aby měla polévka krémovou konzistenci.

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.