Chřestová sezóna trvá krátce, proto je třeba si ji užít naplno. Chřest je bohatým zdrojem vitamínu E, obsahuje množství vlákniny a na druhé straně byste v něm jen těžko hledali nějaký tuk. V kombinaci s treskou dětem vyčarujete zdravou a výživnou polévku, která jejich tělům dodá potřebné živiny.
Ingredience
- 160 g čerstvého zeleného chřestu
- 60 g brambor
- 30 g tresky
- 1 čajová lžička olivového oleje
Postup
Chřest opláchněte pod tekoucí vodou, odlomte zdřevnatělé konce a nakrájejte na menší kousky. Oloupejte a nakrájejte i brambory a rovněž tresku bez kostí. Nakrájené suroviny dejte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 3 a nechte vařit na páře. Uvařené suroviny sceďte a v mixéru spolu s olivovým olejem důkladně rozmixujte. Po chvíli přidejte šťávu, která vznikla vařením, aby měla polévka krémovou konzistenci.