Rebarborovo-jahodový crumble

30. kvě'19
Rebarborovo-jahodový crumble

Dezert, který ještě více připomíná jaro, byste hledali jen těžko. V tomto krásném období jsou totiž rebarbora a jahody nejčastěji používanými surovinami v zákuscích. Typickou kyselou chuť rebarbory dokonale doplní slaďoučké jahody, a pokud se vám bude žádat ještě více sladkosti, vyměňte suchar za sladké sušenky nebo prostě přidejte sladidlo.

Ingredience

  • 1 menší suchar
  • 90 g jahod
  • 60 g rebarbory

Postup

Stonek rebarbory omyjte, odřízněte oba konce a nakrájejte ji na menší kousky. Nakrájenou rebarboru vložte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 2 a uvařte. Mezitím omyjte jahody, odstraňte stonky a nakrájejte je na čtvrtky. Uvařenou rebarboru rozmixujte, přidejte jahody a takto připravenou směs dejte do misky. Jahodovo-rebarborovou hmotu posypte rozdrceným sucharem. Podle chuti můžete do receptu přidat cukr, med či javorový sirup, neboť rebarbora má svou specifickou chuť.

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.