Dezert, který ještě více připomíná jaro, byste hledali jen těžko. V tomto krásném období jsou totiž rebarbora a jahody nejčastěji používanými surovinami v zákuscích. Typickou kyselou chuť rebarbory dokonale doplní slaďoučké jahody, a pokud se vám bude žádat ještě více sladkosti, vyměňte suchar za sladké sušenky nebo prostě přidejte sladidlo.
Ingredience
- 1 menší suchar
- 90 g jahod
- 60 g rebarbory
Postup
Stonek rebarbory omyjte, odřízněte oba konce a nakrájejte ji na menší kousky. Nakrájenou rebarboru vložte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 2 a uvařte. Mezitím omyjte jahody, odstraňte stonky a nakrájejte je na čtvrtky. Uvařenou rebarboru rozmixujte, přidejte jahody a takto připravenou směs dejte do misky. Jahodovo-rebarborovou hmotu posypte rozdrceným sucharem. Podle chuti můžete do receptu přidat cukr, med či javorový sirup, neboť rebarbora má svou specifickou chuť.