Meruňkový trifle s rozmarýnem

27. čen'19
Meruňkový trifle s rozmarýnem

Slyšeli jste už o dezertu jménem vé maličkost? Jde o tradiční anglický dezert servírovaný ve skleněných miskách či sklenicích. Důvodem jsou krásné vrstvy, které díky tomu vyniknou a přilákají každého, kdo tento dezert uvidí. Díky našemu receptu nemusíte cestovat do Anglie, abyste si ho vychutnali – připravíte ho i v pohodlí domova!

Ingredience

  • 5 meruněk
  • 10 čerstvých lístků rozmarýnu
  • 3 polévkové lžíce jemného tvarohu
  • 1 polévková lžíce třtinového cukru
  • 1 polévková lžíce ovesných vloček
  • 1 polévková lžíce másla

Postup

Meruňky omyjte, odstraňte pecky, nakrájejte na kousky a vložte do parního vařiče. Do sítka na bylinky a koření dejte rozmarýn a opatrně také vložte do vařiče. Dolijte vodu po úroveň 3 a nechte vařit. Dokud se meruňky vaří, v kastrolku na mírném plamenu roztaví máslo, přidejte ovesné vločky a cukr. Když se tato směs zbarví do karamelova, odstavte ji ze sporáku a nechte vychladnout. Po uvaření meruňky rozmixujte (ale bez rozmarýnu) a pyré dejte na pár hodin do chladničky.

Nakonec přichází ta nejzábavnější část – vrstvení! Do skleněných pohárů jako první vrstvu vložte meruňkové pyré, následuje vrstva tvarohu a nakonec křupavá směs z ovesných vloček a cukru. Postup vrstvení opakujte, dokud není pohár plný (vrchní vrstvu by měla tvořit křupavá sladká směs) a podávejte!

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.