Rodičovské vychytávky, které vám nesmí chybět!

14. kvě'19
Rodičovské vychytávky, které vám nesmí chybět!

Rodiče nám určitě dají za pravdu, když řekneme, že rodičovství není vždy procházka růžovou zahradou. To však neznamená, že to za ty dětské úsměvy, první kroky a jiné milníky nestojí. S novými pomocníky v péči o děti to však může být ještě krásnější a jednodušší!

Naladit se na stejnou vlnu s miminkem někdy čerstvým rodičům trvá déle, než by si přáli. Miminko nespí, odmítá příkrmy a večerní koupání je hotovou katastrofou. Naštěstí existují praktičtí pomocníci, kteří vám v každé situaci podají pomocnou ruku. Víte, které doplňky péče o miminka a děti to jsou?

Rodicovstvo babycook

První příkrmy

Dětská výživa je samostatná kategorie, která se nedá tak docela řídit pravidly. Děti totiž často odmítají nejen první příkrmy, ale i mateřské mléko, což přivádí čerstvé maminky k zoufalství. S pomocníky na krmení Beaba však bude každé jídlo hotovým zážitkem v tom nejlepším slova smyslu. Všechno začíná již jednoduchou a rychlou přípravou jídla v parním vařiči Babycook®, kde se zelenina, ovoce, maso a přílohy vaří na páře. Tepelným zpracováním se odstraní látky, které by mohly dětem uškodit, ale zároveň jídlo nepřichází o žádné důležité živiny.

Obrovským pomocníkem jsou také kuchařské knihy pro děti od 4 až do 24 měsíců, které nabízejí originální, neokoukané a chutné příkrmy a jídla pro ty nejmenší. Krásně ilustrované knihy dětem ukáží, že neznámé zeleniny se netřeba vůbec bát. Čas strávený při jídle uplyne dětem mnohem rychleji i díky ergonomickému příboru a jídelním soupravám ze silikonu, které jsou odolné vůči rozbití. Hravé barvy, jemné tvary a rozkošné motivy dětského nádobí zaručí prázdné talíře a plná bříška.

Poprvé na nočník

Posadit dítě poprvé na nočník a ještě k tomu úspěšně, může být hotová věda, nejeden rodič o tom ví své. Čurání a kakání do pleny je přece tak pohodlné! Základem úspěšného a zejména trvalého odložení plenek je často právě nočník. Děti motivují nočníky, které vydávají melodie nebo jsou jejich součástí hrací panely či roztomilé motivy. Samozřejmě, nočník nestačí – nezapomeňte děti motivovat i vy, například pochvalou a za žádných okolností neohrnujte nad jejich „výkonem“ v nočníku nos.

Rodicovstvo nocnik big

Koupel bez pláče

I taková příjemná část dne jakou je večerní sprcha či koupel se může stát pohromou. Ne všechny děti totiž milují ten pocit, když je ponoříte do teplé vody. I s tím se však dá něco udělat – základem jsou doplňky na koupání a po koupeli, které tento večerní rituál zpříjemní. Velmi důležitým faktorem je však také teplota vody, která nesmí překročit hranici 37 °C. Ideální teplota je právě okolo 36–37 °C a platí pravidlo, že lepší je chladnější než příliš horká voda. Po koupeli nezapomínejte na voňavý dětský olejíček, jehož vůně spolu s masáží miminko uklidní a mrňous si zapamatuje, že ke koupání patří i tato příjemná činnost. Nezbytností je také měkká osuška s kapucí, která miminko po koupeli zahřeje. Bonusem je, pokud má osuška veselý potisk s oblíbeným zvířátkem.

Rodicovstvo kupel

Klidný spánek

Usínání – další část dne, která rodičům způsobuje vrásky na čele. Pokud máte to štěstí a vaše miminko okamžitě usne vždy a všude, gratulujeme! Pokud nepatříte k těm šťastlivcům, čtěte dál. Pravidlem číslo jedna při uspávání miminka je spánková hygiena, která začíná už pár hodin před samotným spánkem a prvním krokem je právě výše zmíněné koupání. Večerní rutina spojená s hygienou by měla každý den začínat přibližně ve stejnou dobu, čímž si děťátko vytvoří jakési vnitřní hodinky.

To však nestačí – důležitý je i správný výběr postýlky a matrace. Pro miminka krátce po narození je jako stvořené hnízdo na spaní Cocoonababy® od Red Castle, ve kterém se děti cítí bezpečně. Netřeba zapomínat ani na jemné světlo, bez kterého často neusnou ani starší děti. Sladký spánek si však zaslouží nejen děti, ale i rodiče. Těm ho zase dopřeje elektronická chůva, která okamžitě ohlásí, že děťátko je vzhůru a potřebuje vás.

Rodicovstvo elektronicka opatrovatelka

Vychutnejte si každou chvilku rodičovství naplno i díky skvělým pomocníkům z naší široké nabídky. Záleží nám na tom, aby naše produkty rodičům pomáhaly a usnadňovaly jim péči o miminko tak, jak se to jen dá.

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.