6 triků pro snadnější přebalování

04. čec'17
6 triků pro snadnější přebalování

Vyměnit plenku miminku je celá věda. Minimálně na začátku, když si přivezete domů své první děťátko. Novorozencům je třeba vyměňovat plenku až 8 - 10 krát denně. Techniku, která bude vyhovovat vám i drobečkovi, tedy dostanete do rukou rychle. Žádný stres. Připravili jsme pro vás několik tipů, jak si můžete přebalování usnadnit.

S písničkou jde všechno snadněji

Nejen maminky, ale ani děti si přebalování velmi neužívají. Pro některé je to vysloveně nepříjemná činnost. Uklidnit svého prcka můžete písničkou. Vždy mu při přebalování pusťte oblíbenou píseň, společně broukejte veselou melodii nebo dělejte opičky. Odvedete jeho pozornost a svého plačícího prcka rozveselíte. Vyzkoušejte například tuto. Byla vyvinuta společně s vědci, aby dělala děti šťastnými.

Hygienicky a rychle s přebalovací podložkou

Dáváte dolů plenku, očistíte zadeček, chystáte se vyměnit plenku, když v tom najednou... Přebalování je prostě lepší na voděodolné podložce. Žádná „nehoda“ vás nezaskočí. Povlečení vyperete a podložku otřete.

Přebalovací podložka toTs-smarTrike sovička

Přebalovaci podložka toTs SmarTrike

Podložka je vyrobena ze 4 cm tlustého houbovitého materiálu, který je měkoučký a příjemný. Vodotěsný povrch zabraňuje znečištění uvnitř podložky. Součástí balení je i krásné povlečení s motivem sovy a polštářek.

Na shledanou dlouhé nehty

Dlouhé nehty můžete mít i jako maminka, ale buďme k sobě upřímné, vůbec nejsou praktické. Jednak můžete svého drobečka nechtěně poškrábat, no a při přebalování se vám může dostat pod nehet trochu hovínka. I když si budete mýt ruce jako chirurg, je velká šance, že tam budete mít cosi schováno.

Přebalování snadněji

Mobilní aplikace vám připomenou vyměnit plenky

Maminka své děťátko zná nejlépe a ví, kdy je správný čas vyměnit plenku. Shon, únava a někdy i další dítě vám pomohou zapomenout, kdy jste naposledy plenku miminku měnila. Dnes již existují různé mobilní aplikace, do kterých zaznamenáte čas změny plenky a také to, jakou mělo dítě stolici. Díky těmto informacím se naučíte předpovídat, kdy se děťátko přibližně vyprazdňuje (což se vám může hodit, i pokud chcete dělat bezplenkovou metodu), nebo dokážete včas zachytit případné problémy a informovat lékaře.

Olejíček ve spreji jemně vyčistí zadeček

Zaschlé hovínko jde dolů těžko. Namísto opakovaného utírání navlhčenými ubrousky, které může způsobit podráždění, zvolte raději přírodní olejíček. Nalijte do nádobky s rozstřikovačem vodu s trochou oleje a nastříkejte na zadeček. Nechte chvilku působit a následně setřete bavlněným hadříkem.

Ošetření dětské pokožky

S přebalovací taškou máte všechno po ruce

Ať už jedete s kočárkem nebo na výlet, přebalovací taška vám ušetří spoustu času a starostí. Ideálně by se měla dát připevnit na kočárek, měla by mít dostatek přihrádek a podle možností by měla být i stylová. Nechcete se přece stydět za svou přebalovací tašku.

Přebalovací taška Voyage 4v1 toTs-smarTrike

Přebalovací taška Voyage

Tato multifunkční taška s elegantním provedením obsahuje vnitřní tašku, kterou můžete nosit i samostatně, přebalovací podložku i termoobal na láhev. Taška je vyrobena z lehkého voděodolného materiálu a obsahuje několik přihrádek a sáčků pro snadnější organizaci.

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.