Nic nezahřeje během chladných lednových dnů lépe než horká rajčatová polévka od maminky! Chutě v této polévce ulahodí chuťovým pohárkům všech dětí i dospělých, a pokud chcete tento recept ještě vylepšit, nezapomeňte na závěr přidat pořádnou dávku strouhaného sýra.
Ingredience
- 2 plechovky nakrájených rajčat
- ¼ cibule
- 2 stroužky česneku
- ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky pepře
- ¼ šálku rajčatové pasty nebo dřeně
- 3 lístky bazalky
- ½ šálku bílého řeckého jogurtu
Postup
Rajčata, nakrájenou cibuli, bazalku a česnek vložte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 2 a uvařte. Po uvaření dejte tyto suroviny spolu se zbývajícími ingrediencemi do mixéru a důkladně rozmixujte. Před podáváním můžete ozdobit lístky bazalky a řeckým jogurtem.