Římská treska s fenyklem

18. čec'19
Římská treska s fenyklem

V létě všichni automaticky saháme po lehčích receptech, které nezatěžují náš organismus. Připravte jeden takový recept i svým dětem. Lehce stravitelná treska bez kostí na římský způsob představuje ideální oběd v horkém počasí, za kterým by měla následovat už jen zmrzlina jako dezert!

Ingredience

  • 90 g rajčat
  • 80 g fenyklu
  • 30 g rýže
  • 20 g tresky bez kostí
  • 1 polévková lžíce olivového oleje

Postup

Rýži promyjte ve vodě a dejte do nástavce na rýži spolu s 45 ml vody. Vložte nástavec do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 3 a uvařte. Rajčata omyjte a na cca 30 sekund vložte do vroucí vody, díky čemuž je zcela jednoduše oloupete. Pod tekoucí vodou omyjte fenykl, odřízněte stonek a odstraňte vrchní listy. Následně fenykl rozřízněte na čtyři části a spolu s oloupanými rajčaty a treskou ho vložte do parního vařiče. Dolijte vodu po úroveň 3 a nechte vařit. Všechny uvařené ingredience nakonec spolu s olivovým olejem pořádně rozmixujte a podávejte s uvařenou rýží.

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.