Dýňová sezóna je konečně tady! Víme, že tuto úžasnou zeleninu ocení spíše rodiče než děti, ale právě na jejich talířích by neměla chybět. Zejména oranžové dýně obsahují velké množství beta-karotenu, silného antioxidantu, který eliminuje volné radikály. Dýně je také skvělým zdrojem fosforu, který je po vápníku druhým nejdůležitějším minerálem v těle a podporuje zdravý růst kostí.
Ingredience
- 140 g dýně (ideálně hokkaido)
Postup
Dýni rozkrojte napůl, lžící odstraňte semínka a nakrájejte ji na menší kousky. Následně takto nakrájenou dýni vložte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 3 a nechte vařit na páře. Po uvaření dýni vyjměte z vařiče a odstraňte slupku. Tu můžete samozřejmě odstranit i před vařením, ovšem počítejte s tím, že v případě hokkaido dýně je to docela náročné a také trochu nebezpečné. Na závěr uvařenou a oloupanou dýni rozmixujte, a pokud je to nutné, přidejte vodu, v níž se dýně vařila.