Jaro klepe na dveře: jak ho přivítat?

20. bře'18
Jaro klepe na dveře: jak ho přivítat?

Jaro vítali už naši předkové a vítáme ho dodnes. Pro některé rodiny jsou takovým začátkem jara Velikonoce, pro jiné je to první jarní den, pro další zase tradiční pálení Morany. Je mnoho způsobů, kterými můžete s dětmi přivítat jaro. My jsme je pro vás pár sepsali.

Léto vítáme prvním koupáním v teplé vodě, podzim zase sbíráním listů a zimu prvním sněhulákem. Ale jak přivítat jaro? Vpusťte do svého domova první teplejší sluníčko, nakupte sazeničky nebo semínka, přivolejte malé pomocníky a přivítejte jaro jak se patří!

Velký jarní úklid

K jaru nepochybně patří velký úklid celého domu a zahrady. Je to zároveň taková očista duše i těla po dlouhé zimě a s dětskými pomocníky vám to půjde jako po másle. Mají vaše děti spoustu hraček, se kterými se nehrají? Sedněte si s nimi na koberec a zeptejte se jich, které hračky jsou jejich nejoblíbenější. Ty jim nechte a ostatní odložte do krabice. Pokud si na nich děti po pár týdnech nevzpomenou, darujte je někomu, kdo je potřebuje víc.

Probouzení zahrady

Po úklidu dětského pokojíčku přichází na řadu zahrada. Ta si po dlouhé zimě pořádně vydechne a určitě se i kytičky potěší prvním paprskem jarního slunce. Vytáhněte do zahrádky nebo na balkon i dětičky a zaměstnejte jejich. Práce s hlínou je bude určitě bavit, vždyť se mohou s povolením rodičů trochu ušpinit. Navíc se naučí něco o bylinkách a jiných rostlinkách a o tom, jak o ně třeba pečovat.

Deti a jar

Jarní dekorace

Už máte všechno uklizeno? Přišel čas na zkrášlení příbytku. Na vchodové dveře si pověste krásný rozkvetlý věnec, podobně jako během Vánoc. Při pohledu na něj se budete ještě více těšit domů a stejně se k vám bude těšit i návštěva. Tam kde trávíte s rodinou hodně času dejte vázy s čerstvými květinami nebo narcisy či hyacinty v květináčích. Budou vás těšit nejen svou krásou, ale i vůní. A v neposlední řadě nezapomeňte dostatečně větrat, díky čemuž si do domu pustíte svěží a už o něco teplejší vzduch.

Před Velikonocemi

Netřeba zapomínat ani na období roku, které chlapci zbožňují, ale dívky by byly nejraději, kdyby neexistovalo. Přesto však k němu patří čokoládová vajíčka, nádherné kraslice, beránek a zajíček. Zapíchněte do květináče s narcisem zajíčka na špejli, zavěste pár barevných vajíček na stromeček před domem, do velké vázy v obýváku naaranžujte pár pomlázek (které na Velikonoční pondělí ukryjete) a Velikonoce se můžou začít!

Někdy stačí jen pár maličkostí, a hned se doma cítíme o něco lépe. Možná stačí jen utřít prach, prosadit květiny či potěšit se jarní kytičkou. Jaro si toho neptá mnoho, spíše rozdává radost. Tak jak budete vítat jaro vy?

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.