Zmrzlina z černého sezamu

04. dub'19
Zmrzlina z černého sezamu

Ohrnují vaše děti nos nad zvláštně vypadajícími jídly, která mají kromě podivného zápachu i hrůzostrašnou barvu? Překvapte je touto černou zmrzlinou, kterou jednoduše budou chtít ochutnat už jen proto, že je černá! Vy si pak tajně zatleskejte za to, že jste do dětí dokázali dostat zdravý dezert.

Ingredience

  • 4 šálky čerstvé kokosové dužiny
  • 1 šálek neslazených kešu ořechů
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • ⅓ šálku semínek černého sezamu
  • 3 PL javorového sirupu
  • ¼ šálku mandlového mléka

Postup

Jako první na noc namočte kešu ořechy do studené vody a kokosové mléko dejte také přes noc do lednice, kde se oddělí kokosový krém od mléka. Následně dejte namočené kešu (ale bez vody!), kokosový krém spolu s kokosovou dužinou, sezamová semínka, javorový sirup a mandlové mléko do mixéru. Mixujte, dokud není zmrzlina krásně krémová a jemná. Nakonec vložte zmrzlinu do dóz a před podáváním uložte na pár hodin do mrazáku.

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.