Dostaňte všudypřítomnou jarní zeleň i na talíře vašeho děťátka! Nic během jara nezasytí lépe než hustá krémová polévka z čerstvých hráškových lusků. Pro intenzivnější a lepší chuť přidejte dušenou šunku a zdravý oběd či večeře je na světě!
Ingredience
- 150 g čerstvého hrášku
- 1 bílá cibule
- 60 g brambor
- 20 g uzené šunky
- kousek másla
Postup
Očistěte brambory a cibuli a nakrájejte je na malé kostičky. Pak očistěte i čerstvý mladý hrášek a spolu s ostatní zeleninou ho vložte do parního vařiče. Dolijte vodu po úroveň tři a uvařte. Takto uvařené suroviny přesuňte spolu se šunkou a máslem do mixéru a rozmixujte, dokud není konzistence krémová. Pro jemnější chuť můžete přidat i smetanu na vaření. Polévku před podáváním dozdobte uzenou dušenou šunkou, lístky máty a servírujte s opečenou bagetkou.