Hummus z červené řepy

09. srp'18
Hummus z červené řepy

Červená řepa zažívá v posledních letech mezi trendy maminkami pořádný boom. Děti přiláká svou barvou, ale rodiče v ní jistě objeví množství benefitů. Červená řepa má detoxikační účinky, chrání před rakovinou, snižuje krevní tlak, podporuje lepší sportovní výkon a do jídelníčku by ji měly zahrnout i těhotné ženy – červená řepa totiž snižuje riziko vývojových vad u nenarozených dětí.

Ingredience

  • 1 červená řepa nakrájená na kostky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka cizrny
  • 2 polévkové lžíce citronové šťávy
  • 2 polévkové lžíce tahini pasty
  • ¼ šálku olivového oleje
  • sůl dle chuti

Postup

Červenou řepu a česnek vložte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 2 a uvařte. Potom dejte tyto suroviny do mixéru, přidejte zbývající ingredience a mixujte. Podle potřeby přidejte více oleje či soli a mixujte, dokud nebude hmota připomínat pyré. Řepný hummus podávejte jako přílohu se zeleninou, ale i s masem.

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.