Vyměňte v létě těžká smažená jídla za lehké saláty, které organismus v horkém počasí nezatěžují. Chutný losos ve spojení se svěží okurkou a sytými bramborami vytvářejí perfektní harmonii chutí, kterou ještě více pozvedne výrazný kopr.
Ingredience
- 120 g okurky
- 60 g brambor
- 30 g lososa
- kopr
- 1 čajová lžička olivového oleje
Postup
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostky velké asi 1 cm. Lososa rovněž nakrájejte na malé kousky, ale pečlivě zkontrolujte, zda se v něm ještě nenacházejí kosti. Spolu s bramborami ho vložte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 3 a nechte vařit. Mezitím očistěte okurku a nakrájejte ji na malé kostičky. V míse smíchejte uvařeného a vychlazeného lososa, brambory a okurku, přidejte olivový olej a špetku kopru.