Jsou věci, kterým se rodiče malých dětí v kuchyni vyhýbají. Mezi ně bezesporu patří i telecí maso a koření různého druhu. Kvalitní telecí z důvěryhodného zdroje je však mnohem prospěšnější než například kuřecí maso z pultů supermarketů. Neměli byste ho proto vynechávat, a totéž platí i pro exotické koření. Přidejte k telecímu kurkumu plnou antioxidantů a dopřejte chuťovým buňkám vašich dětí požitek z indického jídla.
Ingredience
- 150 g mrkve
- 60 g brambor
- 10 g telecího masa
- 1 čajová lžička olivového oleje
- ¼ čajové lžičky kurkumy
Postup
Mrkev a brambory opláchněte pod tekoucí vodou a oloupejte. Brambory nakrájejte na menší kostky a mrkev nastrouhejte na tenké proužky. Nadrobno nakrájejte i kvalitní telecí maso. Takto nakrájené ingredience vložte do parního vařiče Beaba, dolijte vodu po úroveň 3 a nechte vařit. Po uvaření slijte přebytečnou vodu do malé misky a uvařenou zeleninu s masem vložte do mixéru. Přidejte olivový olej a kurkumu a důkladně rozmixujte. Pokud je to nutné, přilijte vodu, v níž se suroviny vařily a opět rozmixujte. Takto připravené jídlo můžete podávat samostatně nebo s rýží.