Telecí na indický způsob

11. čec'19
Telecí na indický způsob

Jsou věci, kterým se rodiče malých dětí v kuchyni vyhýbají. Mezi ně bezesporu patří i telecí maso a koření různého druhu. Kvalitní telecí z důvěryhodného zdroje je však mnohem prospěšnější než například kuřecí maso z pultů supermarketů. Neměli byste ho proto vynechávat, a totéž platí i pro exotické koření. Přidejte k telecímu kurkumu plnou antioxidantů a dopřejte chuťovým buňkám vašich dětí požitek z indického jídla.

Ingredience

  • 150 g mrkve
  • 60 g brambor
  • 10 g telecího masa
  • 1 čajová lžička olivového oleje
  • ¼ čajové lžičky kurkumy

Postup

Mrkev a brambory opláchněte pod tekoucí vodou a oloupejte. Brambory nakrájejte na menší kostky a mrkev nastrouhejte na tenké proužky. Nadrobno nakrájejte i kvalitní telecí maso. Takto nakrájené ingredience vložte do parního vařiče Beaba, dolijte vodu po úroveň 3 a nechte vařit. Po uvaření slijte přebytečnou vodu do malé misky a uvařenou zeleninu s masem vložte do mixéru. Přidejte olivový olej a kurkumu a důkladně rozmixujte. Pokud je to nutné, přilijte vodu, v níž se suroviny vařily a opět rozmixujte. Takto připravené jídlo můžete podávat samostatně nebo s rýží.

Chceš mít přehled o všech novinkách?
Zaregistruj se do newsletteru a budeš dostávat vždy nové informace o slevách a produktech.